Loss of Power/fuel when turning right

Discussion in 'Engine, Gearbox, Exhaust and Air Intake' started by Philip McLaren, Sep 19, 2019.

  1. Philip McLaren

    Philip McLaren

    Messages:
    4
    Car:
    2011 - Clio Rs200
    Hi Folks, new to this forum, just looking for some help!!

    I bought a 2011 clio rs200 a few months ago and it has now developed a weird fault-
    If I have less than half a tank of fuel (on the gauge) and I take a right conner (usually a roundabout) quickly then the car completely looses power for a few seconds.
    It feels just like the fuel isn't getting to to engine as if I keep my foot hard on the accelerator then when the 'fuel' comes back in it properly kicks right back up to full power instantly.
    I really seems like the fuel is sloshing around in the tank and then creates an air bubble in the fuel line but then it doesn't do it at all when turning left.
    No lights on dash or anything like that at all.

    I'll be really grateful for any advice you all can offer
     

  2. lewishunter98

    lewishunter98 Paid Member

    Messages:
    569
    Location:
    Southampton
    Car:
    Racing Blue Clio 197
    It's probably quite hard to answer. But is this at any particular rev range?

    Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
     
  3. Philip McLaren

    Philip McLaren

    Messages:
    4
    Car:
    2011 - Clio Rs200
    No not really, all I can say is the problem is amplified the faster/tighter the corner is, so if I pin it round a roundabout then just as I exit, the power does completely, if I keep my foot hard down then a few seconds later, all power comes firing back in again!
     
  4. Philip McLaren

    Philip McLaren

    Messages:
    4
    Car:
    2011 - Clio Rs200
    *power DIES completely
     
  5. RSRowe

    RSRowe Paid Member

    Messages:
    256
    Car:
    Clio 197
    Go and do it with the traction control off and report back
     
    Rated likes this.
  6. Philip McLaren

    Philip McLaren

    Messages:
    4
    Car:
    2011 - Clio Rs200
    Yeah I’ve tried it with and without traction control and it doesn’t make any difference
     
  7. RSRowe

    RSRowe Paid Member

    Messages:
    256
    Car:
    Clio 197
    Must be something wrong with the pump then I guess.
    Time to drop the tank
     

  • Share This Page


    1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
      By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.